Het Huis KOWA

jan van daalen
Berichten:48
Lid geworden op:05 mei 2018, 09:48
Het Huis KOWA

Bericht door jan van daalen » 14 jun 2018, 14:51

Kowa, Tokyo Japan, werd opgericht in 1894 als groothandel in katoenen eindproducten en groeide uit als handelshuis en fabrikant op het gebied van optiek, pharmaceutische industrie, informatie technologie, textiel, machinebouw en diverse andere consumenten artikelen.
In 1952 zag de Divisie Electronica & Optiek het licht wat resulteerde in de productie van waarnemings scopes voor de schietsport. Tijdens de Olympische Spelen van Tokyo in 1964 was Kowa hofleverancier/sponsor van optiek voor deze tak van sport. Hieruit vloeide een wereldwijde bekendheid van het merk Kowa uit voort en al snel omarmde de vogels waarnemende gemeenschap het merk wat uiteindelijk resulteerde in een aantal optische producten die absoluut niet onder doen voor die van Zeiss, Leica en Swarovski.
Kowa gebruikt voor hun topmodellen uiterst kostbare 100% Fluorite lenzen, dat in eigen huis geproduceerd wordt en kan worden terug gevonden in de TSN 883/884 (45 graden inkijk en rechte inkijk) Prominar telescopen lijn, het Prominar Telephoto Lens Systeem en in hun Highlander Prominar lange afstand observatie verrekijker lijn.
De module werking van het Telephoto Lens Systeem inspireerde Swarovski weer voor hun modulaire ATX/STX telescopen serie.
Hun jaarverslag 2017 liet een totaalomzet zien van 1.4 miljard euro.
Plaats reactie