Het Huis Vortex

jan van daalen
Berichten:48
Lid geworden op:05 mei 2018, 09:48
Het Huis Vortex

Bericht door jan van daalen » 21 jun 2018, 18:26

In 1986 opende Margie en Dan Hamilton een outdoor detailhandel in de USA en verkocht daar optiek van diverse merken.
Hier wijs geworden ontstond de gedachte "dit kunnen we zelf ook" en anno 2002 was het merk Vortex was geboren.
OEM's (Original Equipment Manufactirers) in Japan en China produceren optiek op bestelling en onder het gewenste label (in dit geval hetlabel Vortex) wordt het uitgeleverd.
Vortex onderscheidt zich van de overige optiek merken (dezelfde optiek geproduceerd door dezelfde OEM's) door hun unieke ruime garantie voorwaarden, namelijk "levenslange garantie, no questions asked". Of dit op de (levens)lange termijn volgehouden kan worden is de vraag maar de Nederlandse wetgeving schrijft voor dat de verkopende partij (de winkelier al dan niet via internet) gehouden is aan deze garantienorm en NIET de fabrikant. De winkelier zal op zijn beurt weer verhaal dienen te halen bij de importeur/fabrikant. De ervaring in deze leert, dat de importeur het er na een aantal jaren voor gezien houdt en de winkelier, bij claims, doorverwijst naar de nieuwe importeur. Deze zal op zijn beurt de winkelier, onder het motto "ik heb jou deze kijker niet geleverd" doorverwijzen naar de voormalige importeur en/of fabrikant. Uiteindelijk zal China het eindstation zijn.
De consument heeft hier geen last van. Deze heeft uitsluitend te maken met zijn/haar leverancier. Komt deze zijn, in het (verre) verleden aangegane, verplichting niet na dan blijft een juridische procedure de enige uitweg. Bestaat deze leverancier niet meer, dan zal de consument moeten opschalen richting importeur etc.
Of de consument dit gedoe, voor een artikel van een paar honderd euro, dit waard vindt blijft een persoonlijke keuze.
Marketing technisch blijft de slogan "lifetime warranty, no questions asked" zeer geslaagd en verleidelijk.

Volgens de database company Hoovers.com bedroeg de jaaromzet 2016 van Vortex 78 miljoen euro.
Plaats reactie